SmileDesigner heeft als Invisalign-behandelaar de Diamond Apex-status gekregen. Daarmee behoren we tot de bovenste 1% van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Maar wat wil dat eigenlijk zeggen? In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een Invisalign-behandelaar gaat kiezen.

Ontdek de verschillen tussen Invisalign-behandelaars

 

Invisalign is een effectieve manier om tot een mooie en gezonde glimlach te komen. Bij deze populaire beugelbehandeling worden je tanden geleidelijk aan rechtgezet met behulp van doorzichtige aligners. Veel van onze patiënten kiezen voor Invisalign om ruimtegebrek of scheefstand te verhelpen, omdat dit systeem onopvallender en comfortabeler is dan de traditionele metalen beugel.

Dus stel: jij overweegt een Invisalign-behandeling. Hoe weet je dan of je orthodontist een echte expert is?

 

Het belang van ervaren Invisalign-orthodontisten

 

De aligners van Invisalign doen hun werk ontzettend goed als je ze onder het toeziend oog van een orthodontist gebruikt. Voor de glimlach van je dromen heb je dus een ervaren en kundige ortho nodig die je op je gemak stelt en vertrouwen inboezemt.

Alleen: het kan lastig zijn om de juiste Invisalign-behandelaar te kiezen.

Elke Invisalign-behandelaar wordt uitvoerig bijgeschoold in het aanmeten van de aligners en het gebruik van de Invisalign-software. Samen met je behandelaar kijk je of de behandeling geschikt is en werk je toe naar het gewenste resultaat.

Maar de ene Invisalign-behandelaar heeft veel meer ervaring dan de andere.

Daarom heeft Invisalign een puntensysteem met verschillende niveaus ontwikkeld. Daaraan kun jij ervaren behandelaars herkennen. Alle behandelaars worden ingedeeld op basis van het aantal patiënten dat ze jaarlijks behandelen.

Dus: wat betekenen de verschillende niveaus?

 

Welke niveaus zijn er voor Invisalign-behandelaars?

 

Invisalign rangschikt behandelaars op basis van ervaring. Hoe meer behandelingen een orthodontist uitvoert, des te meer ervaring die heeft.

Dit geeft een goed beeld van de kennis en kunde van de orthodontist als het gaat om het Invisalign-systeem.

Dit zijn de acht niveaus voor Invisalign-behandelaars:

Bronze: 0 punten.
Silver: 5000 punten.
Gold I: 24.000 punten.
Gold II: 30.000 punten.
Platinum I: 60.000 punten.
Platinum II: 100.000 punten.
Diamond I: 140.000 punten.
Diamond II: 200.000 punten.

Orthodontisten die jaarlijks meer dan 400 Invisalign-patiënten behandelen, krijgen de Diamond II-status. Dit is de hoogste status die een orthodontist kan behalen en geeft blijk van diens ervaring en de hoge kwaliteit van de geleverde zorg.

SmileDesigner heeft de hoogste status bereikt: Diamond II. Sterker nog, SmileDesigner is Diamond Apex-behandelaar. Dat wil zeggen dat we behoren tot de bovenste 1% van de Invisalign-behandelaars in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

Waarom kies je voor een Invisalign-behandelaar met Diamond Apex-status?

 

Bij de keuze voor een Invisalign-behandelaar weegt ervaring zwaar mee.

Behandelaars met de Diamond II-status hebben de meeste ervaring, want zij voeren jaarlijks meer behandelingen uit dan de rest.

Een orthodontist krijgt de Diamond II-status pas na 800 behandelingen. Daarna moet de ortho jaarlijks 400 Invisalign-patiënten behandelen om de status te behouden.

Nu je weet wat de verschillende niveaus voor Invisalign-behandelaars betekenen, kun je makkelijker de juiste kiezen.

Bij SmileDesigner werken we hard voor onze Diamond II-status. Je kunt er dus van op aan dat we jou met de juiste kennis en kunde aan de glimlach van je dromen gaan helpen

Zet vandaag nog de eerste stap naar een Invisalign-beugel. Maak een afspraak bij een van onze gespecialiseerde orthodontisten.