Zoals je waarschijnlijk weet bieden veel tandartsen tegenwoordig ook orthodontische behandelingen aan. In dit artikel leggen we de verschillen tussen een tandarts en orthodontist uit en laten we u zien waarom het altijd verstandig is te kiezen voor een geregistreerde orthodontist.

Een orthodontist is een expert die gespecialiseerd is in de diagnose, preventie en behandeling van scheefstaande gebitten en asymmetrieën in het gezicht. Hoewel tandartsen en orthodontisten veel gemeen hebben en beiden werken aan het verbeteren van uw algemene mondgezondheid, is het juist de specialisatie wat een orthodontist onderscheidt van een tandarts. Het is net als het verschil tussen uw huisarts en een specialist zoals een keel-, neus- en oorarts of een andere specialist.

Om deze uitgebreide specialisatie te verwerven, voltooien orthodontisten eerst hun algemene tandheelkundige studie, gevolgd door een vierjarige voltijdse universitaire opleiding. Bovendien beperken ze hun praktijk tot orthodontische behandelingen, om voor hun patiënten behandeling met een constant hoog niveau te garanderen.

Slechts een orthodontist is speciaal opgeleid en is de meest gekwalificeerde en ervaren beoefenaar om problemen met betrekking tot de uitlijning van gebit en kaken te behandelen en om ervoor te zorgen dat u of uw kind een gezonde en zelfverzekerde glimlach heeft.

Wij adviseren daarom altijd om een expert te bezoeken voor orthodontische behandelingen. SmileDesigner werkt nauw samen met tandartsen om samen optimale gezondheid voor het gebit en de stand van het gebit te behalen. Raadt jouw tandarts een beugel aan? Vraag naar de orthodontisten die hij aanbeveelt, zodat je een specialist ziet die jouw gebit optimaal verbeterd voor een langdurig en duurzaam resultaat.

Patient-in-chair-Smile-Designer-why-choose-an-orthodontist