• Damon Systeem
  • Geindividualiseerde self-litigating brackets
  • T: 070 200 1700

Vaste Beugel

Een vaste beugel bestaat uit banden, brackets (slotjes), draden en verdere extra elementen. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen en technisch geavanceerde producten. Daarnaast werken wij samen met een laboratorium die de beugel voor de patiënt speciaal op maat maken.

Deze beugel bestaat uit zelfligerende slotjes. Deze slotjes hebben meer spelingsruimte, waardoor de tanden beter bewegen en de patiënt minder pijn ervaart. Daarnaast houden ze minder tandplak vast dan conventionele slotjes. Hierdoor wordt de mondhygiëne bevorderd, iets wat van doorslaggevend belang is om een gezond gebit te behouden.

Treatment-traditional-brackets Orthodontist Den Haag De traditionele slotjesbeugel Smiledesigner Orthodontist Den Haag

Over dit type beugel

Het orthodontisch draad wordt vastgehouden door een ingebouwd klepje in het slotje. Doordat er meer speling is wordt de behandelduur verkort en is het einddoel sneller gerealiseerd. Een bijkomend voordeel is dat het periodiek vervangen van de elastiekjes rondom de slotjes hiermee tot het verleden behoort.

Op maat gemaakte beugels

SmileDesigner maakt gebruik van innovatieve 3D-technologieën voor het maken en plaatsen van op maat gemaakte beugels. Wij zijn een van de weinige praktijken in Nederland die deze innovatieve techniek toepassen.

Een op maat gemaakte beugel wordt gemaakt door middel van nauwkeurig laboratoriumwerk, waarbij de beugel rechtstreeks op een digitaal model van de patiënt geplaatst wordt. Hierdoor wordt de noodzaak vermeden om de beugel afzonderlijk, slotje voor slotje, in de mond van de patiënt aan te brengen. De op maat gemaakte beugel wordt direct vanaf het digitale model geplaatst bij de patiënt.

De uitkomst? Het maken van de beugels op deze manier zorgt voor een grotere precisie bij het aanmeten van de beugel, vereist een kortere behandeltijd en zorgt voor meer comfort voor de patiënt tijdens het plaatsen van de beugel.

Voor deze op maat gemaakte beugels gebruiken we een nieuwe en innovatieve laboratoriumprocedure. In onze kennisbank vindt u de gehele stroom van digitale scan tot het plaatsen van de daadwerkelijke beugels.

Lees onze artikelen

Wilt u meer weten over dit type beugel?