Ga met ons mee op reis om uw mooiste glimlach te creëren

tooltip text

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 8

Ga met ons mee op reis om uw mooiste glimlach te creëren

tooltip text

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Stap 7

Stap 8

Het begin van uw SmileDesigner-reis

Wanneer u zich telefonisch of via onze website aanmeldt bij SmileDesigner en uw eerste afspraak maakt, ontvangt u een e-mail met de bevestiging van de datum en tijd van uw afspraak. Uw eerste afspraak noemen we uw intake-afspraak. Controleer eventueel wat door uw verzekeringsmaatschappij wordt vergoed, zodat u alle relevante informatie bij de hand hebt voor uw eerste bezoek.

Naar boven

Het welkomstpakket

Zodra u zich bij SmileDesigner hebt ingeschreven, ontvangt u ons welkomstpakket via de post.

Dit bevat belangrijke informatie en enkele documenten die u moet tekenen en meenemen naar uw eerste afspraak.

Naar boven

De Intake Afspraak

Eerste bezoek van de patiënt aan de praktijk om het behandelplan te bepalen.

Nadat u uw ondertekende documenten aan de receptioniste heeft gegeven, neemt u plaats in onze gezellige ontvangstruimte en wacht u tot u naar de behandelkamer wordt geroepen. Het eerste bezoek aan SmileDesigner wordt begeleid door onze assistenten, die u verwelkomen in onze praktijk en uitleg geven over onze procedures.

Onze assistenten maken een 3D-scan van uw gebit en maken foto’s. We stellen een door de orthodontist goedgekeurd behandelplan op, en de assistente legt de beste opties voor u of uw kind uit. U kunt de modellen van de verschillende soorten beugels bekijken en vragen stellen om er zeker van te zijn dat u de juiste behandeling kiest. We zullen ook een röntgenfoto maken om het patiëntendossier aan te vullen. Tot slot geven we een schatting van de tijd waarin u uw beugel moet dragen en de kosten daarvan.

Bij deze afspraak krijgt u een brief om aan uw tandarts te geven met uw behandelplan. Voor vaste beugels raden we aan om tijdens de behandeling elke drie maanden een bezoek te brengen aan de mondhygiënist.

De eerste afspraak voor jongere kinderen met melktanden kan een kort consult met onze orthodontist zijn. Als voor een jonger kind een behandeling wordt geadviseerd, maken we een tweede afspraak voor een 3D-scan en röntgenfoto’s.

Let op: onze focus ligt op de medische behandeling van patiënten om niet alleen te zorgen voor de mooiste glimlach, maar ook dat de tanden uitgelijnd zijn en zo goed mogelijk functioneren. Daarom is niet elke behandeling voor iedereen beschikbaar.

Naar boven

Behandelplan

Afdrukken van de begroting bij de receptie.

Zodra uw afspraak met de assistente is afgerond, wordt u uitgenodigd bij de receptie om de uitdraai van uw prijsopgave in ontvangst te nemen. Zodra u deze tekent, beginnen we met uw behandeling!

Verwachte betalingen
Voor de technische behandeling en plaatsing van de beugel wordt aan het begin van je behandeling de grootste aanbetaling gedaan. Deze factuur wordt verstuurd zodra u de prijsopgave heeft getekend. Voor controles en korte afspraken worden na elke afspraak kleinere facturen gestuurd.

Naar boven

Plaatsingsafspraak

De afspraak om de beugel te plaatsen wordt tussen twee en vijf weken later gepland. Dit heeft te maken met de tijd die nodig is om uw individuele, op maat gemaakte beugel te produceren.

De duur van uw plaatsingsafspraak kan variëren van 45 tot 75 minuten, afhankelijk van het type behandeling dat u hebt gekozen. Terwijl de deskundige assistente de beugel plaatst, legt zij de procedure uit en deelt zij alle relevante informatie over de verzorging van uw beugel en uw tanden terwijl u een beugel draagt.

Linguale/vaste beugels

Eén kaak wordt eerst geplaatst, de andere een maand later.

Uitneembare beugels voor kinderen van 8-11 jaar

Een uitneembare beugel is soms nodig voor jongere kinderen. De assistente maakt een afdruk van de tanden, en uw kind kan de kleur van de beugel kiezen.

Het duurt 4 tot 6 weken voordat de beugel in het laboratorium is gemaakt, waarna u en uw kind worden uitgenodigd voor het passen.

Naar boven

Regelmatige controleafspraken

Onze gekwalificeerde assistenten voeren de controleafspraken uit. Zij hebben alle informatie over uw behandelingsproces bij de hand en beantwoorden graag al uw vragen. Indien nodig zullen ze ook onze orthodontist raadplegen, maar misschien zie je die niet bij al je afspraken.

Regelmatige controleafspraken zijn nodig om ervoor te zorgen dat uw behandeling succesvol is. Onze orthodontisten zullen bepalen of aanpassingen nodig zijn.

*Als u een medische behandeling krijgt, is het mogelijk om afspraken te maken tijdens school-/werktijd.

Invisalign

De meeste van uw controle-afspraken zijn online naar behoefte, maar meestal om de 8-12 weken. Sommige van uw afspraken vinden plaats in de praktijk.

Voor de meeste behandelingen moet meer dan één set aligners worden afgedrukt om de best mogelijke behandeling op maat te garanderen. Als u de laatste aligner van de set gebruikt, maken we een afspraak met een van onze assistenten om nog een 3D-scan te maken. Onze orthodontist zal dan beslissen of een volgende set aligners nodig is.

Terwijl u wacht op uw nieuwe set aligners, draagt u uw huidige set totdat de nieuwe zijn geplaatst.

Tijdens de behandeling blijft u elke dag uw aligners dragen!

Als u de aanbevelingen voor uw behandeling niet opvolgt, zal dit de tijd en het aantal aligners dat nodig is waarschijnlijk verhogen.

Linguale en vaste beugels

Bij de maandelijkse controle checken onze assistenten of uw beugel intact is en of u geen gebroken beugels of draden heeft. Ze controleren ook uw mondhygiëne en brengen nieuwe draden of elastieken aan. De orthodontist adviseert de assistente welke aanpassingen nodig zijn.

Wanneer de mondhygiëne niet zo goed is als verwacht, worden de draden een maand verwijderd om deze te verbeteren. Als dit verbeterd is, plaatsen we de draden terug. Als u of uw kind de mondhygiëne niet voldoende bijhoudt, bespreken we het verwijderen van uw beugel, zodat er geen blijvende schade aan de tanden ontstaat.

In de meeste gevallen gebruiken we bite turbo’s. Het kan soms tijd kosten om te wennen aan de nieuwe beet of kaakstand van uw mond. We moeten ruimte in de mond creëren om de tanden naar een betere positie te laten bewegen. De beugels en draden kunnen de eerste weken ook scherp en vreemd aanvoelen. We weten dat de eerste dagen en weken moeilijk kunnen zijn, maar uit ervaring blijkt dat het snel went.

Tijdens uw controle zal de orthodontist beslissen wanneer u het beste resultaat heeft bereikt en dat het tijd is om uw beugel te verwijderen. Hoe beter u de instructies opvolgt, hoe beter het resultaat. Luister dus goed naar de richtlijnen die u krijgt over het dragen van aligners, elastieken en mondhygiëne.

Wanneer het tijd is voor het verwijderen maakt een van onze assistenten een 3D-scan, zodat de spalk op de 3D-print van het gebit kan worden gemaakt, klaar om bij de volgende afspraak te plaatsen.

Voor de linguale beugel maakt de assistente de spalk op maat tijdens uw afspraak voor verwijdering van de beugel.

Uitneembare beugels voor kinderen van 8-11 jaar

Controles zijn elke drie maanden nodig en worden altijd uitgevoerd door een van onze orthodontisten.

Extra informatie voor ouders met kinderen onder de 18 jaar

We nodigen ouders uit voor ‘Smilestone’-afspraken op drie momenten tijdens de behandeling, zodat u op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen van uw kind. De eerste is na plaatsing, de tweede halverwege de behandeling en een laatste afspraak aan het eind van de behandeling.

Naar boven

Onthulling van je glimlach

Het beste resultaat is bereikt en het is tijd om uw beugel te verwijderen. Onze assistenten nodigen u weer uit in de stoel, maar nog niet voor de laatste keer! Bij deze afspraak verwijderen we uw beugel en kunt u voor het eerst uw nieuwe glimlach zien.

We plaatsen ook de vaste spalk, afhankelijk van uw situatie. Uw prachtige nieuwe glimlach heeft dan ongeveer vier weken nodig om te stabiliseren voor uw volgende afspraak.

Naar boven

Zorgen dat uw glimlach blijft

De maand nadat uw spalk is aangebracht, nodigen we u uit voor een nieuwe afspraak, zodat onze assistenten een definitieve 3D-scan kunnen maken.

Van de 3D-scan maken we twee sets nachtbeugels, die in onze praktijk worden aangemeten.

Afspraken voor controle na drie maanden, zes maanden en een jaar, worden gemaakt om te zorgen voor een levenslang durende glimlach!

Naar boven