SmileDesigner Orthodontist Den Haag

Maak een digitale scan van uw gebit

SmileDesigner maakt gebruik van innovatieve 3D-technologieën voor het maken en plaatsen van op maat gemaakte beugels. Wij zijn een van de weinige praktijken in Nederland die deze innovatieve techniek toepassen.

Wat betekent een op maat gemaakte beugel?

Een op maat gemaakte beugel wordt gemaakt door middel van nauwkeurig laboratoriumwerk, waarbij de beugel rechtstreeks op een digitaal model van de patiënt geplaatst wordt. Hierdoor wordt de noodzaak vermeden om de beugel afzonderlijk, slotje voor slotje, in de mond van de patiënt aan te brengen. De op maat gemaakte beugel wordt direct vanaf het digitale model geplaatst bij de patiënt.

Wat is het voordeel van op maat gemaakte beugels?

De uitkomst? Het maken van de beugels op deze manier zorgt voor een grotere precisie bij het aanmeten van de beugel, vereist een kortere behandeltijd en zorgt voor meer comfort voor de patiënt tijdens het plaatsen van de beugel.

Hoe ziet het proces in het laboratorium eruit voor deze op maat gemaakte beugels?

Indirect Bonding 3D-Model-From-Scan01

Importeren van het model van de scanner, uitlijnen en herstellen van eventuele scan fouten

Indirect Bonding  3D-Model-From-Scan02

Gereedmaken van het 3D-printbestand

Indirect Bonding Preparation-of-printing
3d-models
finalised-3d-models

Voorbereiding van het afdrukken van de modellen met de 3D-printersoftware

Afgedrukte 3D-modellen gereedmaken voor de laatste behandeling (wassen en ultraviolet uitharden)

Afgeronde 3D-modellen

Making-indirect-bonding11

De beugels op het model plaatsen

Making-indirect-bonding13

Voorbereiding van de beugel met mal

Making-indirect-bonding12

Afgewerkte mal met beugels helemaal gereed om in de mond van de patiënt te worden geplaatst

Making-indirect-bonding11

De beugel wordt rechtstreeks vanaf de mal op de tanden plaatsen

Making-indirect-bonding11

De beugel wordt rechtstreeks vanaf de mal op de tanden plaatsen

Making-indirect-bonding11
  1. Het begint allemaal met een digitale scan van je tanden. Deze digitale scan zetten we om naar een digitale 3D-model. Speciale computersoftware berekent de juiste positie van elke onderdeel van de beugel. Deze worden vervolgens gemarkeerd op het digitale model.
  2. Vervolgens wordt er in het laboratorium een 3D-print gemaakt van het digitale model met de markeringen die de juiste positie van elke slotje aangeven.
  3. Het model wordt gespoeld en behandeld met ultraviolet licht en is dan klaar voor verdere verwerking. We hebben nu een 3D-print van de digitale scan van je gebit die we tijdens jouw eerste consult hebben gemaakt.
  4. Met deze 3D-print van het gebit plaatsen we de slotjes nauwkeurig, zodat we jouw behandeling nog preciezer kunnen voorbereiden. Tijdens deze stap wordt in het laboratorium een individuele basis op het slotje van composiet gemaakt, voor de beste positie van het slotje voor elke tand. Nadat de slotjes op het 3D-model zijn geplaatst, wordt er een speciale tray eroverheen gemaakt die vervolgens wordt gebruikt om de slotjes precies op de vooraf bepaalde posities op de tanden te plaatsen. In deze siliconenmal zijn nu de slotjes vastgehouden en de precieze positie van de slotjes is gefixeerd.
  5. Bij het plaatsen van de beugel worden de tanden voorbereid en drooggelegd. Dan plaatsen wij de slotjes met het malletje op uw gebit met speciale tanden lijm. Na 4 minuten is de lijm uitgehard en wij kunnen dat malletje verwijderen. Nu zitten de slotjes op de vooraf bepaalde positie op de tanden.

Deze techniek verkort de behandeltijd van de patiënt en zorgt voor minder ongemak. Het stelt ons ook in staat om de slotjesbasis aan te passen, en om de slotjes correct op uw tanden te plaatsen met de hoogste precisie, waardoor het eindresultaat wordt verbeterd en de behandeltijd wordt verkort. Een goede behandeling begint bij de juiste plaatsing van uw beugel.

Ben jij op zoek naar een orthodontist of heb je interesse in indirect bonding? Neem hier contact met ons op!