Traditionele Beugel

Een vaste beugel bestaat uit banden, brackets (slotjes), draden en verdere extra elementen. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen en technisch geavanceerde producten. Daarnaast werken wij samen met een laboratorium die de beugel voor de patiënt speciaal op maat maken.

Deze beugel bestaat uit zelfligerende slotjes. Deze slotjes hebben meer spelingsruimte, waardoor de tanden beter bewegen en de patiënt minder pijn ervaart. Daarnaast houden ze minder tandplak vast dan conventionele slotjes. Hierdoor wordt de mondhygiëne bevorderd, iets wat van doorslaggevend belang is om een gezond gebit te behouden.

Over dit type beugel

Het orthodontisch draad wordt vastgehouden door een ingebouwd klepje in het slotje. Doordat er meer speling is wordt de behandelduur verkort en is het einddoel sneller gerealiseerd. Een bijkomend voordeel is dat het periodiek vervangen van de elastiekjes rondom de slotjes hiermee tot het verleden behoort.

Indirect bonding

Deze beugel wordt geplaatst door middel van indirect bonding, een techniek waarbij de slotjes via een mal op de tanden van de patiënten geplaatst worden. Wij bepalen altijd individueel de positie van de slotjes. Er is nooit sprake van een standaard positie, omdat ook jij niet standaard bent. Ieder gezicht is uniek en dus iedere beugel ook. De beugel wordt door een laboratorium op maat gemaakt, op basis van het model van de patiënt, en naar ons overdragen in een hiervoor bestemde tray. Bij het plaatsen van de beugel zorgt deze tray ervoor dat de slotjes in een keer worden geplaatst. Zo plaatsen wij alle slotjes in maximaal 4 minuten op uw tanden. Dit is niet alleen erg prettig voor de patiënt, maar zorgt er ook voor dat de patiënt niet lang in de stoel hoeft te zitten, minder pijn ervaart tijden het plaatsen van de beugel en de slotjes met precisie geplaatst worden. De precisie van de beugel leidt weer tot een kortere algehele behandeltijd, zodat de patiënt de beugel minder lang hoeft te dragen.

Wilt u meer weten over dit type beugel?