Vaste apparatuur

Een vaste beugel, bestaat uit banden, brackets (slotjes), draden en diverse extra elementen die zich bevinden in de tandboog. Wij maken gebruik van alle beschikbare hoogwaardige materialen en technisch geavanceerde producten voor de behandeling die ook hoge esthetische eisen heeft tijdens de behandelingsperiode.

Wij werken met geindividualiseerde bracketsystemen zoals INSIGNIA

Deze systemen bestaan uit zelfligerende slotjes waarbij het orthodontisch draad wordt vastgehouden door een ingebouwd klepje in het slotje. Doordat minder kracht nodig is ten opzichte van de traditionele slotjes om de tanden en kiezen te verplaatsen wordt de behandelduur verkort en is het einddoel sneller gerealiseerd. Een bijkomend voordeel is dat het periodiek vervangen van de elastiekjes en ijzeren draadjes rondom de slotjes hiermee tot het verleden behoort. Wat van belang is bij een slotjes beugel is een goede mondhygiëne en dat er geen harde en kleverige etenswaren mogen worden genuttigd ivm kapot gaan van de beugel.

Smiledesigner Traditioneel Apparatuur

INSIGNIA

Wij maken ook gebruik een geavanceerd bracket systeem: het Damon systeem helemaal individueel aangepast voor je lach en tanden met behulp van de digitale 3D technieken van Insignia.

Verborgen in het kleine “slotje” dat op de tand of kies zit bevindt zich de 3 dimensionale sturing voor die tand. De slotpositie op de tand en de keuze van de draad wordt altijd individueel bepaald door ons. Er is nooit sprake van een standaard positie omdat ook jij niet standaard bent.

Iedere gezicht is uniek en dus iedere beugel ook. Daarom ontwerpen wij voor elke tand een unieke bracket. Aan het begin van de behandeling weten wij al hoe de eindsituatie kan worden. We maken gebruik van de virtuele software techniek Insignia om het gewenste eindresultaat te vertalen naar je beginsituatie en kunnen zo de gewenste apparatuur ontwerpen. Met grote precisie word je apparatuur ontworpen en met grote precisie wordt de virtuele situatie overgebracht naar je mond via “jigs”(malletjes) die de brackets bevatten.

Smiledesigner Orthodontie verwijderbare armbanden

Over verwijderbare apparaten

Verwijderbare beugels zijn gemaakt van gekleurd plastic met schroeven en draden en bewegende elementen. Hierdoor kunnen zowel tand bewegingen en de groei beinvloed worden. Deze bevatten actieve expansie platen en functionele orthodontische apparatuur, zoals activatoren. Deze apparaten  hebben een beperkte maar effectieve werking. Wij bieden deze apparatuur in alle kleuren en designs aan.

2 days ago

Vandaag zijn wij geopend van 8.00/17.00 op onze locatie op de Groot hertoginnelaan.

Telefonisch ... See more

3 days ago

Wij proosten op deze vroege ochtend, we hebben de DIAMOND II status bereikt bij #invisalign !! Dat ... See more

6 days ago

Weer een hoop afdrukken die we gaan opsturen, over een paar weken kunnen de patienten starten met ... See more

1 week ago

#GESLAAGD | Spannende dag 🤞🏻 Succes met wachten en hopelijk zien we straks veel blije ... See more

2 weeks ago

Fijne pinksterdagen ! Dinsdag vanaf 8 uur zijn wij weer bereikbaar

2 weeks ago
Photos from Smile Designer's post

Afgelopen week was weer een leuke leerzame week tijdens onze crocky bus tour !

Een hoop kindjes ... See more

2 weeks ago

Vandaag weer een hoop kinderen poets instructies en les gegeven 🙌

2 weeks ago

Een paar verschillen tussen een invisalign behandeling & slotjes beugel, welke zou jou voorkeur ... See more

3 weeks ago

Vandaag zijn wij geopend van 8.00/17.00 op onze locatie op de Magaretha van ... See more

3 weeks ago

Volgende week zal onze crocky bus week weer van start gaan. We gaan dan langs verschillende scholen ... See more

« 1 of 6 »