Vaste apparatuur

Een vaste beugel, bestaat uit banden, brackets (slotjes), draden en diverse extra elementen die zich bevinden in de tandboog. Wij maken gebruik van alle beschikbare hoogwaardige materialen en technisch geavanceerde producten voor de behandeling die ook hoge esthetische eisen heeft tijdens de behandelingsperiode.

Wij werken met geindividualiseerde bracketsystemen zoals INSIGNIA

Deze systemen bestaan uit zelfligerende slotjes waarbij het orthodontisch draad wordt vastgehouden door een ingebouwd klepje in het slotje. Doordat minder kracht nodig is ten opzichte van de traditionele slotjes om de tanden en kiezen te verplaatsen wordt de behandelduur verkort en is het einddoel sneller gerealiseerd. Een bijkomend voordeel is dat het periodiek vervangen van de elastiekjes en ijzeren draadjes rondom de slotjes hiermee tot het verleden behoort. Wat van belang is bij een slotjes beugel is een goede mondhygiëne en dat er geen harde en kleverige etenswaren mogen worden genuttigd ivm kapot gaan van de beugel.

Smiledesigner Traditioneel Apparatuur

INSIGNIA

Wij maken ook gebruik een geavanceerd bracket systeem: het Damon systeem helemaal individueel aangepast voor je lach en tanden met behulp van de digitale 3D technieken van Insignia.

Verborgen in het kleine “slotje” dat op de tand of kies zit bevindt zich de 3 dimensionale sturing voor die tand. De slotpositie op de tand en de keuze van de draad wordt altijd individueel bepaald door ons. Er is nooit sprake van een standaard positie omdat ook jij niet standaard bent.

Iedere gezicht is uniek en dus iedere beugel ook. Daarom ontwerpen wij voor elke tand een unieke bracket. Aan het begin van de behandeling weten wij al hoe de eindsituatie kan worden. We maken gebruik van de virtuele software techniek Insignia om het gewenste eindresultaat te vertalen naar je beginsituatie en kunnen zo de gewenste apparatuur ontwerpen. Met grote precisie word je apparatuur ontworpen en met grote precisie wordt de virtuele situatie overgebracht naar je mond via “jigs”(malletjes) die de brackets bevatten.

Smiledesigner Orthodontie verwijderbare armbanden

Over verwijderbare apparaten

Verwijderbare beugels zijn gemaakt van gekleurd plastic met schroeven en draden en bewegende elementen. Hierdoor kunnen zowel tand bewegingen en de groei beinvloed worden. Deze bevatten actieve expansie platen en functionele orthodontische apparatuur, zoals activatoren. Deze apparaten  hebben een beperkte maar effectieve werking. Wij bieden deze apparatuur in alle kleuren en designs aan.

6 days ago

Onze zomervakantie zit er op,

Vanaf morgen zijn wij weer bereikbaar zoals jullie van ons gewend ... See more

2 weeks ago

Vragen uurtje 😄

Welke locatie is voor jou het fijnst om te komen voor de afspraken ?

3 weeks ago

Ivm de zomervakantie zijn wij de aankomende 2 weken minder goed bereikbaar.

3 weeks ago

Ook wij blijven bijscholen zodat we kunnen blijven werken met de nieuwste technieken ! #cursusdag ... See more

1 month ago

We make people smile 🤩 #beugeleruit

1 month ago

Vandaag zijn wij geopend van 8.00/17.00 op onze locatie op de Margareta van Hennebergweg. ... See more

1 month ago

Eindelijk vakantie ! En dan een heerlijk zonnige weersverwachting in zicht, wat zijn jullie plannen ... See more

1 month ago
Photos from Smile Designer's post

Vorige week hadden wij training met bij Invisalign, met als afsluiter een gezellig etentje ! ... See more

1 month ago

De vakantie periode is in zicht ! Tijdens de vakantie blijven wij geopend echter zullen de ... See more

1 month ago

Afgelopen weekend was Christina op het Symposium van Invisalign in Valencia. #leerzaam #invisalign ... See more

« 1 of 7 »