Wanneer is een trainer noodzakelijk?

Bij het verkeerde manier van slikken (tong tussen de tanden i.p.v. tegen het palatum) en hypotonie van de lippen ontstaat een openbeet. Het slissen kan ook een oorzaak zijn van een openbeet. Vaak ontstaat tandsteen bij de ondertanden.

Wat doet een trainer?

Trainers zijn orthodontische hulpmiddelen om de dentale- en gezichtsontwikkeling van kinderen tussen de 5 en 15 jaar te verbeteren. Deze behandeling leidt tot een betere gezichtsontwikkeling bij kinderen. Het succes van deze behandeling is het corrigeren van de positie en functie van de tong, het verkrijgen van de juiste manier van ademen via de neus en het trainen van de mondspieren (wangen en lippen) om goed te functioneren waardoor de tanden in de juiste positie komen te staan.

De Myobrace® stimuleert de juiste manier van slikken en ademhalen. Het gebruik van een trainer is een effectieve methode om een normale beet te herstellen. De noodzaak van een orthodontische behandeling kan daarmee geëlimineerd of sterk bekort worden.

Smiledesigner Myobrace

Hoe het werkt

Scheve tanden of een verkeerde kaakstand ontstaan meestal door afwijkende mondgewoonten, zoals mondademhaling of een foute tongpositie, foutieve slikgewoonte en geen goede lipsluiting in rust.

Met de Myobrace trainer corrigeren wij deze afwijkingen door de mondspieren te trainen en de positie van de tong aan te passen. Daarnaast worden er onder begeleiding ademhalingsoefeningen gedaan om stapsgewijs het juiste ademhalingspatroon aan te leren. De Myobrace kan op verschillende leeftijden worden gebruikt om afwijkende mondgewoonten te corrigeren. Iedere leeftijd heeft zijn specifieke kenmerken.

Myobrace is er voor:

De allerkleinste (4 tot 6 jaar)
Kinderen (6 tot 10 jaar)
Tieners (10 tot 15 jaar)
Volwassenen

Hoe wij de mondgewoonten afleren

Stap 1:

Wij beginnen met het trainen van neusademhaling. Het is belangrijk dat een patiënt altijd door hun neus ademt. Dit heeft een hoop gezondheidsvoordelen en zorgt ervoor dat wij daarna de tongpositie kunnen aanpakken.

Stap 2:

Als neusademhaling een gewoonte is, gaan wij door middel van oefeningen een juiste tongpositie aanleren bij de patiënt. Een juiste tongpositie zorgt ervoor dat de tongspier meehelpt bij het verbreden van de kaak.

Stap 3:

Ten slotte doen wij slikoefeningen. De verkeerde manier van slikken heeft invloed op de stand van tanden en kiezen. In principe kan iemand zijn/haar eigen gebit scheefslikke

Myobrace Smiledesigner Voor de behandeling
Myobrace Smiledesigner na de behandeling
1 week ago

Vandaag zijn wij geopend op beide locaties, ook telefonisch zijn we bereikbaar.

2 weeks ago

Vrolijke dierendag !! 🐾

3 weeks ago

Vaak krijgen wij de vraag om ons email adres, deze hebben wij echter niet. Wij zijn telefonsich ... See more

4 weeks ago
Foto's uit het bericht van Smile Designer

Wij feliciteren Christina !
Als enige in Nederland is zij geslaagd voor de Master of science ... See more

1 month ago

Fijne prinsjesdag !

Wij zijn gewoon geopend 😄 En wat zijn jullie plannen ?

1 month ago

Wij wensen alle scholieren veel plezier en succes!

1 month ago

Wist je dat vitamine D goed is voor botten, spieren maar ook voor het gebit? Dus extra genieten van ... See more

2 months ago

Onze zomervakantie zit er op,

Vanaf morgen zijn wij weer bereikbaar zoals jullie van ons gewend ... See more

2 months ago

Vragen uurtje 😄

Welke locatie is voor jou het fijnst om te komen voor de afspraken ?

« 1 of 7 »