• Onzichtbare beugel
  • Ook geschikt voor complexe behandelingen
  • Minder risico’s

De linguale beugel

Bent u geïnteresseerd in een echte onzichtbare behandeling? Dan bent u bij SmileDesigner aan het juiste adres. Wij zijn de meest gerenommeerde praktijk voor linguale beugels en zijn specialist op het gebied van esthetische beugels. U wordt behandeld door Dr. Christina von Massow, een van de 60 wereldwijde orthodontisten met een Master of Science in Linguale beugels en de enige in Nederland. Hierdoor is SmileDesigner een van de beste praktijken voor de linguale beugel. Bespreek met Dr. Christina von Massow uw op maat gemaakte en individuele behandelplan en leer de verdere voordelen van een linguale beugel kennen.

Show your smile and not your braces

Over dit type beugel

Onzichtbaar

Het systeem is onzichtbaar en vormt daarmee een optimale oplossing voor patiënten voor wie een zichtbare orthodontische behandeling om professionele of persoonlijke redenen geen optie is. U hoeft nooit meer iemand uit te leggen waarom u voor een tandcorrectie hebt gekozen en u kunt uw spontane glimlach behouden. Je laat je glimlach zien en niet je beugel!

Een breed behandelingsspectrum

In het algemeen geldt: de linguale beugel vormt een echte verrijking voor traditionele slotjesbeugels, doordat deze het hele behandelingsspectrum bestrijkt en complexe behandelingen mogelijk maakt.

Precisie door handwerk

De linguale beugel is naar Duitse kwaliteitsnormen met de hand gemaakt door gespecialiseerde tandtechnici van de firma DW Lingual Systems. Zo wordt voor elke patiënt een individuele WIN-beugel gemaakt. Elk slotje wordt voor de patiënt precies op maat gemaakt en ook de bijbehorende draden worden op maat gemaakt voor de patiënt. Dit leidt tot een hogere precisie van de beugel en daarmee tot een perfect behandelresultaat. Hierdoor zijn complexere tandbewegingen mogelijk, die soms met een ander type beugel niet bereikt kunnen worden.

Minder risico’s

Bij een slotjesbeugel aan de voorkant van de tanden kan er in geval van slechte mondhygiëne ontkalking ontstaan, met als gevolg witte vlekken op de tand oppervlakken rond de beugel. Dit is onmogelijk met de linguale beugel, doordat de voorkant van de tand oppervlakken vrij blijft. Uit een recente wetenschappelijke studie blijkt dat het risico op het ontwikkelen van cariës als gevolg van de behandeling voor linguale beugels bijna vijf keer lager is dan voor de traditionele slotjes beugel. Daarom is de linguale beugel de beste optie voor het creëren van een perfect gebit.

Naast de linguale beugel is Smile Designer ook een expert in Invisalign, traditionele beugels en de Myobrace. Vraagt u zich af of de linguale beugel iets voor u is?

Wilt u meer weten over dit type beugel?

Lees meer over alle wetenschappelijke studies omtrent de linguale beugel en de technieken via deze links:

1 van der Veen MH, Attin R, Schwestka-Polly R, Wiechmann D. Caries outcomes after orthodontic treatment with fixed appliances: do lingual brackets make a difference? Eur J Oral Sci 2010; 118: 298-303.
2 Wiechmann D, Klang E, Helms HJ, Knösel M. Lingual appliances reduce the incidence of white spot lesions during orthodontic multibracket treatment. Am J Orthod Dentofacial Orthop 2015; 148: 414-22.
3 Knösel M, Klang E, Helms H-J, Jilek T. Vollständig individuelle linguale Apparaturen vermindern das Schmelzentkalkungsrisiko bei einer Multibracketbehandlung um ein Vielfaches. Inf Orthod Kieferorthop 2015; 47: 149-157.