Orthodontist Den Haag

Voor het einde van het jaar kun je in Nederland kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar. Omdat de voorwaarden per zorgverzekeraar kunnen verschillen, geven we je in dit artikel een aantal tips waar je op kan letten in het geval van orthodontie.

Orthodontie tot 18 jaar wordt alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering, bijvoorbeeld bij een schisis (hazenlip). Normaliter dien je dus zelf je orthodontiebehandeling te betalen of je dient hiervoor een aanvullende zorgverzekering voor af te sluiten. Bekijk jouw persoonlijke situatie dus als eerste.

Waar moet je verder op letten?

  • De hoogte van de premie van de aanvullende verzekering; hoeveel ga je betalen voor de aanvullende verzekering?
  • De maximale vergoedingen; hoeveel wordt er maximaal vergoedt?
  • Het vergoedingspercentage; hoeveel wordt er in procenten vergoed? Soms wordt maar 70% vergoed en dien je de overige 30% zelf te betalen.
  • Voorwaarden van de aanvullende verzekering; zijn er wachttijden? Of is er een medische acceptatieprocedure? Het kan voorkomen dat je een verzekering met wachttijd afsluit, waardoor je bijvoorbeeld eerst 1 jaar moet ‘wachten’ voordat je via de verzekering de behandeling vergoed krijgt.

Het kiezen van de juiste zorgverzekering kan dus een aardige puzzel zijn, maar het kan je veel geld en tijd schelen als je dit goed uitzoekt voordat je de orthodontist bezoekt.