FAQ

Uit welke beugels kan ik kiezen?
SmileDesigner werkt met vaste slotjes (Damon Systeem), Invisalign, de linguale beugel en functioneel apparatuur voor jonge kinderen. Pas na een uitgebreide intake zullen wij, samen met u, bepalen welk type beugel de benodigde behandeling maximaal kan ondersteunen.
Invisalign

Invisalign is een van de meest comfortabele beugels die zorgt voor een milde tandbeweging. Deze beugel is transparant. Smile Designer is de meest ervaren Invisalign specialist in de regio Den Haag en staat in de top 3 van specialisten in Nederland. Dankzij deze jarenlange ervaring hebben wij de DIAMOND II status behaald, wat betekent dat u 46% korting krijgt op de Invisalign techniekkosten.

WIN linguale beugel
Linguale brackets betekent dat de slotjes aan de binnenkant van de tanden zitten, wat deze beugel dus compleet onzichtbaar maakt. Deze beugel wordt voor iedereen individueel gemaakt. Dit zorgt voor een zeer precieze tandbeweging, waardoor zeer complexe gebitsproblemen aangepakt kunnen worden. Dr. Christina von Massow is de meest gespecialiseerde orthodontiste op het gebied van de linguale beugel in Nederland en heeft hier een Master of Science voor afgerond.
Vaste beugel
Een vaste beugel bestaat uit slotjes, draden en banden. Wij werken met het DAMON systeem. Bij deze beugel hebben we de slotjes beschikbaar in 2 verschillende kleuren. We hebben de minder zichtbare slotjes in keramisch (transparant) en de andere slotjes zijn van metaal (zilver).

Wij werken ook met andere uitneembare beugels/ trainers, deze worden voornamelijk bij kinderen gebruikt.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste afspraak?
Tijdens een eerste afspraak wordt u door onze assistente ontvangen voor het maken van een digitale scan van uw gebit. Zodra de scan en de foto’s gemaakt zijn komt de orthodontist naar u toe om aan de hand van de scan uw gebit te bespreken. Zij zal kijken wat er moet gebeuren en uitleggen wat uw mogelijkheden zijn.

Nadat de orthodontist bij u is geweest en alles heeft besproken, worden er ook nog twee röntgenfoto’s gemaakt. Vervolgens wordt het behandelplan opgesteld en krijgt u deze samen met de begroting voor de behandeling mee naar huis. De volgende afspraak zal zijn voor het plaatsen van de gekozen beugel.

Wat zijn gemiddeld de kosten van de behandeling?

De prijzen voor orthodontie zijn in Nederland bepaald door de Overheid. U betaalt dus overal hetzelfde bedrag. Er zijn echter wel verschillen: per orthodontiepraktijk verschilt het met welke materialen en methode zij hun werk uitvoeren. SmileDesigner werkt uitsluitend met materialen van hoogwaardige kwaliteit, die de behandeling op de juiste manier ondersteunen en zorgen voor een goed en duurzaam eindresultaat.

Alle informatie omtrent vergoedingen kunt u vinden op deze pagina.

Wat gebeurt er als ik complexe problemen heb met mijn gebit, waar ook andere vakgebieden bij betrokken moeten worden?
Indien u complexe problemen ondervindt met uw gebit, bent u ook bij SmileDesigner op het juiste adres. Als ervaren orthodontist is Dr. Christina von Massow samen met haar team gespecialiseerd in het behandelen van complexe tandproblemen. Mocht het nodig zijn om specialisten van andere vakgebieden te betrekken, heeft Dr. Christina von Massow een breed netwerk om zich heen waar zij mee samenwerkt. Denk hierbij aan kaakchirurgen en logopedisten.